Упутство

ЛОТО је најпопуларнија игра на срећу у портфолију Државне лутрије Србије. Приређује се на територији Републике Србије и територији на којој право приређивања има Лутрија Републике Српске. Представља нумеричку игру на срећу са дугом традицијом, која је намењена свима. Кључна карактеристика игре је изузетно велики џекпот, односно популарна Седмица која достиже невероватне износе.

Тип ЛОТО игре коју приређује ДЛС јесте ЛОТО 7/39, што подразумева да играч бира своју комбинацију од 7 бројева међу бројевима од 1 до 39 и са том комбинацијом учествује у извлачењу. Цена једне ЛОТО комбинације износи 80 динара. Продавац ће дати играчу потврду о уплати, коју он треба да сачува јер једино помоћу ње може да наплати добитак. У случају уплате путем интернета, играч ће своју потврду моћи да прегледа у опцији "Историја одиграних игара". Уплате за ЛОТО игру се примају сваког дана, 24 часа дневно, осим данима када је извлачење јер се тада уплате за ЛОТО примају до 18:00 часова.

КАКО ДА ПОПУНИМ ЛОТО ЛИСТИЋ?

ЛОТО комбинацију седам бројева у једном групном пољу у коме се налазе бројеви од 1 до 39 одиграјте тако да тамноплавом или црном хемијском оловком јасно обележите знаком „X” одабране бројеве (знак мора да буде у оквиру једног поља). У случају да играте путем интернета, на страници "ЛОТО" одаберите бројеве које желите. Цена једне ЛОТО комбинације је 80 динара.

ЛОТО+ играте тако што у доњем левом углу листића или на одговарајући начин путем интернета, на месту где се налази натпис ЛОТО+ обележите поље „ДА” и уплатите додатних 10 динара по комбинацији. Уплата за појединачне комбинације на листићу није могућа, већ мора да обухвати све одигране комбинације за ЛОТО игру.

У ЈОКЕР игри учествујете тако што у доњем десном углу листића или на одговарајући начин путем интернета, на месту где се налази натпис JOKER, обележите неки од бројева 1, 2, 5, 10 и 50 и на тај начин одредите колико Ваших JOKER комбинација учествује у игри. Цена једне JOKER комбинације је 20 динара.

КАКО ФУНКЦИОНИШУ ИЗВЛАЧЕЊА?

ЛОТО извлачења се организују по колима, сваког уторка и петка у 20:05h на РТС 1. У сваком колу извлачи се 7 бројева из ЛОТО бубња у ком се налазе лоптице означене бројевима од 1 до 39. Добитну комбинацију чини 7 извучених бројева поређаних по растућем редоследу.

Осим бројева за ЛОТО 7/39, сваког уторка и петка извлаче се бројеви и за додатне игре, ЛОТО+ и JOKER. 

Како би све било потпуно сигурно, извлачење бројева обавља се под контролом комисије у саставу од три члана. Два члана комисије именује Државна лутрија Србије, док трећег члана именује Министарство финансија - Пореска управа.  

Уколико нисте у могућности да погледате ЛОТО извлачење, добитне комбинације за ЛОТО, ЛОТО+ и JOKER можете пронаћи управо овде, на сајту Државне лутрије Србије и у дневним новинама.

ДОБИЦИ

У  основној  игри ЛОТО 7/39 постоји пет врста добитака:

Добитак са 3 поготка- износ овог добитка једнак је цени 1 комбинације.

Добитак са 4 поготка- износ овог  добитка једнак је цени 10 комбинација.

Добитак са 5 погодака- фонд за овај добитак је 25% од фонда добитака по одбитку фондова за Тројке и Четворке.

Добитак  са 6 погодака- фонд за овај добитак је 25% од фонда добитака по одбитку фондова за Тројке и Четворке.

Добитак са 7 погодака- фонд за овај добитак износи 50% од фонда добитака по одбитку фондова за добитке са 3 и 4 поготка. Гарантовани фонд, односно најмањи могући износ за добитак са 7 погодака је 35.000.000 динара.

Добитак можете преузети у року од 60 дана рачунајући од дана када је објављен коначни извештај Централног трезора Државне лутрије Србије.

Добитке остварене уплатом путем интернета, систем ће аутоматски пребацити на Ваш рачун корисничког налога.

НА КОЈЕ СВЕ НАЧИНЕ МОГУ ДА ИГРАМ ЛОТО?

 КЛАСИЧНО - Имате своје срећне бројеве, али понекад Вам се промени расположење, или пожелите да одиграте друге бројеве? Нисте сигурни који бројеви ће Вам се допасти баш тог уторка или петка? Вама предлажемо да играте ЛОТО на класичан начин - одаберите једну или више комбинација и уплатите их на једном од 1.800 уплатних места широм Србије или путем интернета.

QUICKPICK (КВИКПИК) - Не верујете у срећне бројеве или не можете да се одлучите које бројеве да одиграте? Тешко Вам је да изаберете бројеве два пута недељно? Нема проблема! За све Вас који верујете у случајност осмислили смо опцију QUICKPICK (Квикпик), која Вам омогућава да препустите компјутеру да за Вас направи случајан избор 7 бројева. Не морате да испуњавате листић, само кажите продавцу да желите случајан избор бројева и колико комбинација желите или одаберите одговарајућу опцију путем интернета.

ПРЕТПЛАТА - Имате срећне бројеве у које чврсто верујете, али немате баш увек времена да се прошетате до уплатног места или посетите наш веб портал? Претплата је веома згодна опција која штеди Ваше време и омогућава Вам да уплатите своје комбинације чак до 8 кола унапред.

СИСТЕМ -  Ако играте систем бирате више од 7 бројева и на тај начин повећавате број својих комбинација, а тиме увећавате и шансе за добитак. То значи да уколико одаберете 8 бројева, имате 8 различитих комбинација, односно 8 пута више шанси да освојите Седмицу. Уколико одаберете 9 бројева имате 36 различитих комбинација, са 10 бројева имате 120 комбинација итд.

На системском листићу највише можете одабрати 17 бројева, што значи чак 19.448 различитих комбинација.

Уколико нисте играли систем, предлажемо Вам да покушате са колегама са посла, пријатељима или члановима породице. Шансе за добитак постају значајно веће, а свако може да изабере по неколико бројева.

ЛОТО+

ЛОТО+ је најмлађа ЛОТО игра, уведена је 2011. године. Најједноставнијим речима, ЛОТО+ Вам доноси још једну шансу за добитак. Да би Ваше комбинације са којима сте учествовали у ЛОТО извлачењу учествовале и у ЛОТО+ извлачењу, потребно је да обележите опцију „ДА” на ЛОТО листићу или на одговарајући начин путем интернета и уплатите додатних 10 динара по комбинацији. Уплата за појединачне комбинације на листићу или интернету није могућа, већ мора да обухвати све одигране ЛОТО комбинације (нпр. ако сте одиграли 3 комбинације на листићу, уплаћујете ЛОТО+ за све три комбинације и са све три комбинације учествујете у извлачењу). У овој игри се игра само на велико, не постоје Тројке, Четворке, Петице и Шестице. Гарантовани фонд, односно најмањи могући износ  за ЛОТО+ Седмицу  је 10.000.000 динара. 

JOKER

JOKER је игра уведена у новембру 2009. која Вам као и ЛОТО+ повећава шансе за добитак. ЈОКЕР комбинација представља јединствени шестоцифрени број, односно комбинацију бројева од 0 до 9, при чему се бројеви у комбинацији могу понављати. У овој игри такође постоји само једна врста добитка – главна премија за погођен цео, јединствен, шестоцифрени број. Можете сами да бирате број JOKER комбинација са којима учествујете у извлачењу обележавањем бројева 1,2,5,10 или 50 на ЛОТО листићу. Цена једне JOKER комбинације износи 20 динара. JOKER број може бити комбинација са помоћног ЛОТО листића или интернета, може се бирати путем опције QUICKPICK или играч може сам да каже или одабере своју комбинацију шест бројева. Гарантовани фонд, односно најмањи могући износ премије  за ову игру износи 1.000.000 динара.

ШТА ЈЕ ГАРАНТОВАНИ ФОНД?

Играчи најчешће имају питања у вези са гарантованим фондом. Гарантовани фонд за све игре представља износ који Државна лутрија Србије гарантује као главну премију у наредним колима након извучене главне премије, без обзира на то колика је била уплата у том колу. На пример, ако је у 45. колу извучена ЛОТО седмица, гарантовани фонд за ЛОТО у наредном 46. колу, износи 35.000.000 динара, без обзира колика је била уплата у 46. колу. У наредним колима се уплате акумулирају док не достигну износ гарантованог фонда, а у случају да се пре достизања тог износа поново извуче ЛОТО седмица Државна лутрија Србије свакако исплаћује добитнику гарантовани фонд – због чега се он тако и зове. Тек након достизања износа гарантованог фонда, у наредним колима се уплате додају на износ гарантованог фонда и тако се постиже да износ главне премије из кола у коло расте. Исто правило гарантованог фонда важи и за игре ЛОТО+ и JOKER.

Детектовали смо стару верзију интернет претраживача која није подржана.

Молимо вас да инсталирате последњу верзију интернет претраживача: