euforijaSlika

 

Uputstvo

LOTO je najpopularnija igra na sreću u portfoliju Državne lutrije Srbije. Priređuje se na teritoriji Republike Srbije i teritoriji na kojoj pravo priređivanja ima Lutrija Republike Srpske. Predstavlja numeričku igru na sreću sa dugom tradicijom, koja je namenjena svima. Ključna karakteristika igre je izuzetno veliki džekpot, odnosno popularna Sedmica koja dostiže neverovatne iznose.

Tip LOTO igre koju priređuje DLS jeste LOTO 7/39, što podrazumeva da igrač bira svoju kombinaciju od 7 brojeva među brojevima od 1 do 39 i sa tom kombinacijom učestvuje u izvlačenju. Cena jedne LOTO kombinacije iznosi 80 dinara. Prodavac će dati igraču potvrdu o uplati, koju on treba da sačuva jer jedino pomoću nje može da naplati dobitak. U slučaju uplate putem interneta, igrač će svoju potvrdu moći da pregleda u opciji "Istorija odigranih igara". Uplate za LOTO igru se primaju svakog dana, 24 časa dnevno, osim danima kada je izvlačenje jer se tada uplate za LOTO primaju do 18:00 časova.

KAKO DA POPUNIM LOTO LISTIĆ?

LOTO kombinaciju sedam brojeva u jednom grupnom polju u kome se nalaze brojevi od 1 do 39 odigrajte tako da tamnoplavom ili crnom hemijskom olovkom jasno obeležite znakom „X” odabrane brojeve (znak mora da bude u okviru jednog polja). U slučaju da igrate putem interneta, na stranici "LOTO" odaberite brojeve koje želite. Cena jedne LOTO kombinacije je 80 dinara.

LOTO+ igrate tako što u donjem levom uglu listića ili na odgovarajući način putem interneta, na mestu gde se nalazi natpis LOTO+ obeležite polje „DA” i uplatite dodatnih 10 dinara po kombinaciji. Uplata za pojedinačne kombinacije na listiću nije moguća, već mora da obuhvati sve odigrane kombinacije za LOTO igru.

U JOKER igri učestvujete tako što u donjem desnom uglu listića ili na odgovarajući način putem interneta, na mestu gde se nalazi natpis JOKER, obeležite neki od brojeva 1, 2, 5, 10 i 50 i na taj način odredite koliko Vaših JOKER kombinacija učestvuje u igri. Cena jedne JOKER kombinacije je 20 dinara.

KAKO FUNKCIONIŠU IZVLAČENjA?

LOTO izvlačenja se organizuju po kolima, svakog utorka i petka u 20:05h na RTS 1. U svakom kolu izvlači se 7 brojeva iz LOTO bubnja u kom se nalaze loptice označene brojevima od 1 do 39. Dobitnu kombinaciju čini 7 izvučenih brojeva poređanih po rastućem redosledu.

Osim brojeva za LOTO 7/39, svakog utorka i petka izvlače se brojevi i za dodatne igre, LOTO+ i JOKER. 

Kako bi sve bilo potpuno sigurno, izvlačenje brojeva obavlja se pod kontrolom komisije u sastavu od tri člana. Dva člana komisije imenuje Državna lutrija Srbije, dok trećeg člana imenuje Ministarstvo finansija - Poreska uprava.  

Ukoliko niste u mogućnosti da pogledate LOTO izvlačenje, dobitne kombinacije za LOTO, LOTO+ i JOKER možete pronaći upravo ovde, na sajtu Državne lutrije Srbije i u dnevnim novinama.

DOBICI

U  osnovnoj  igri LOTO 7/39 postoji pet vrsta dobitaka:

Dobitak sa 3 pogotka- iznos ovog dobitka jednak je ceni 1 kombinacije.

Dobitak sa 4 pogotka- iznos ovog  dobitka jednak je ceni 10 kombinacija.

Dobitak sa 5 pogodaka- fond za ovaj dobitak je 25% od fonda dobitaka po odbitku fondova za Trojke i Četvorke.

Dobitak  sa 6 pogodaka- fond za ovaj dobitak je 25% od fonda dobitaka po odbitku fondova za Trojke i Četvorke.

Dobitak sa 7 pogodaka- fond za ovaj dobitak iznosi 50% od fonda dobitaka po odbitku fondova za dobitke sa 3 i 4 pogotka. Garantovani fond, odnosno najmanji mogući iznos za dobitak sa 7 pogodaka je 35.000.000 dinara.

Dobitak možete preuzeti u roku od 60 dana računajući od dana kada je objavljen konačni izveštaj Centralnog trezora Državne lutrije Srbije.

Dobitke ostvarene uplatom putem interneta, sistem će automatski prebaciti na Vaš račun korisničkog naloga.

NA KOJE SVE NAČINE MOGU DA IGRAM LOTO?

 KLASIČNO - Imate svoje srećne brojeve, ali ponekad Vam se promeni raspoloženje, ili poželite da odigrate druge brojeve? Niste sigurni koji brojevi će Vam se dopasti baš tog utorka ili petka? Vama predlažemo da igrate LOTO na klasičan način - odaberite jednu ili više kombinacija i uplatite ih na jednom od 1.800 uplatnih mesta širom Srbije ili putem interneta.

QUICKPICK (KVIKPIK) - Ne verujete u srećne brojeve ili ne možete da se odlučite koje brojeve da odigrate? Teško Vam je da izaberete brojeve dva puta nedeljno? Nema problema! Za sve Vas koji verujete u slučajnost osmislili smo opciju QUICKPICK (Kvikpik), koja Vam omogućava da prepustite kompjuteru da za Vas napravi slučajan izbor 7 brojeva. Ne morate da ispunjavate listić, samo kažite prodavcu da želite slučajan izbor brojeva i koliko kombinacija želite ili odaberite odgovarajuću opciju putem interneta.

PRETPLATA - Imate srećne brojeve u koje čvrsto verujete, ali nemate baš uvek vremena da se prošetate do uplatnog mesta ili posetite naš veb portal? Pretplata je veoma zgodna opcija koja štedi Vaše vreme i omogućava Vam da uplatite svoje kombinacije čak do 8 kola unapred.

SISTEM -  Ako igrate sistem birate više od 7 brojeva i na taj način povećavate broj svojih kombinacija, a time uvećavate i šanse za dobitak. To znači da ukoliko odaberete 8 brojeva, imate 8 različitih kombinacija, odnosno 8 puta više šansi da osvojite Sedmicu. Ukoliko odaberete 9 brojeva imate 36 različitih kombinacija, sa 10 brojeva imate 120 kombinacija itd.

Na sistemskom listiću najviše možete odabrati 17 brojeva, što znači čak 19.448 različitih kombinacija.

Ukoliko niste igrali sistem, predlažemo Vam da pokušate sa kolegama sa posla, prijateljima ili članovima porodice. Šanse za dobitak postaju značajno veće, a svako može da izabere po nekoliko brojeva.

LOTO+

LOTO+ je najmlađa LOTO igra, uvedena je 2011. godine. Najjednostavnijim rečima, LOTO+ Vam donosi još jednu šansu za dobitak. Da bi Vaše kombinacije sa kojima ste učestvovali u LOTO izvlačenju učestvovale i u LOTO+ izvlačenju, potrebno je da obeležite opciju „DA” na LOTO listiću ili na odgovarajući način putem interneta i uplatite dodatnih 10 dinara po kombinaciji. Uplata za pojedinačne kombinacije na listiću ili internetu nije moguća, već mora da obuhvati sve odigrane LOTO kombinacije (npr. ako ste odigrali 3 kombinacije na listiću, uplaćujete LOTO+ za sve tri kombinacije i sa sve tri kombinacije učestvujete u izvlačenju). U ovoj igri se igra samo na veliko, ne postoje Trojke, Četvorke, Petice i Šestice. Garantovani fond, odnosno najmanji mogući iznos  za LOTO+ Sedmicu  je 10.000.000 dinara. 

JOKER

JOKER je igra uvedena u novembru 2009. koja Vam kao i LOTO+ povećava šanse za dobitak. JOKER kombinacija predstavlja jedinstveni šestocifreni broj, odnosno kombinaciju brojeva od 0 do 9, pri čemu se brojevi u kombinaciji mogu ponavljati. U ovoj igri takođe postoji samo jedna vrsta dobitka – glavna premija za pogođen ceo, jedinstven, šestocifreni broj. Možete sami da birate broj JOKER kombinacija sa kojima učestvujete u izvlačenju obeležavanjem brojeva 1,2,5,10 ili 50 na LOTO listiću. Cena jedne JOKER kombinacije iznosi 20 dinara. JOKER broj može biti kombinacija sa pomoćnog LOTO listića ili interneta, može se birati putem opcije QUICKPICK ili igrač može sam da kaže ili odabere svoju kombinaciju šest brojeva. Garantovani fond, odnosno najmanji mogući iznos premije  za ovu igru iznosi 1.000.000 dinara.

ŠTA JE GARANTOVANI FOND?

Igrači najčešće imaju pitanja u vezi sa garantovanim fondom. Garantovani fond za sve igre predstavlja iznos koji Državna lutrija Srbije garantuje kao glavnu premiju u narednim kolima nakon izvučene glavne premije, bez obzira na to kolika je bila uplata u tom kolu. Na primer, ako je u 45. kolu izvučena LOTO sedmica, garantovani fond za LOTO u narednom 46. kolu, iznosi 35.000.000 dinara, bez obzira kolika je bila uplata u 46. kolu. U narednim kolima se uplate akumuliraju dok ne dostignu iznos garantovanog fonda, a u slučaju da se pre dostizanja tog iznosa ponovo izvuče LOTO sedmica Državna lutrija Srbije svakako isplaćuje dobitniku garantovani fond – zbog čega se on tako i zove. Tek nakon dostizanja iznosa garantovanog fonda, u narednim kolima se uplate dodaju na iznos garantovanog fonda i tako se postiže da iznos glavne premije iz kola u kolo raste. Isto pravilo garantovanog fonda važi i za igre LOTO+ i JOKER.

Детектовали смо стару верзију интернет претраживача која није подржана.

Молимо вас да инсталирате последњу верзију интернет претраживача: