Без коске за 100.000 динара

03.05.2023.

На утакмици првог кола плеј офа АБА лиге између KK Црвена звезда и KK Задар приликом активације Kош за кеш Државне лутрије Србије, Јован Миловановић, студент из Београда, погодио је кош са пола терена са позиције која доноси највреднију награду – 100.000 динара.

Државна лутрија Србије на Звездиним кошаркашким утакмицама традиционално организује игрицу Kош за кеш, где потенцијални добитници, двоје људи из публике који су насумично изабрани, имају задатак да шутирају на кош са једне од шест означених позиција на терену, а коју претходно добијају бацањем коцкице. У случају поготка, свака позиција носи одређени новчани добитак, од 5.000 до 100.000 динара.

Јовану Миловановићу је пошло за руком да “без коске” погоди са најудаљеније позиције од коша и освоји највећу награду, што је одушевило публику и изазвало овације у хали Александар Николић. Двадесетједногодишњи Јован је изјавио да ће са освојеним новцем частити другаре, одвести девојку на неко лепо место, али и платити рату школарине на Високој школи електротехнике у Београду.

Поред њега, новац је освојио и Владимир Kањевац, двадесетшестогодишњи Панчевац, који је био прецизан са најближе позиције и приходовао 5.000 динара.

У циљу пропагирања тимске игре и спортског духа, Државна лутрија Србије на радост љубитеља кошарке, током трајања АБА лиге, на утакмицама Црвене звезде, организује игру Kош за кеш, у оквиру које публика има прилику да освоји вредне новчане награде.

 

Детектовали смо стару верзију интернет претраживача која није подржана.

Молимо вас да инсталирате последњу верзију интернет претраживача: